مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه در ایران تنها حدود ۴۰ میلیارد متر مکعب آب باید در سدها ذخیره شود، گفت: سدها راهکار کنترل سیل نیستند و نباید به بهانه کنترل سیل سدسازی کرد. همچنین، نماینده مردم رامیان در مجلس گفت: سیل نتیجه دخالتهای عوامل انسانی در پوشش گیاهی طبیعی استان گلستان است.
وقتی صحبت از مدیریت منابع آب میشود، مقصود یک مفهوم وسیع و گسترده است که مشتمل بر سه عنصر اساسی استوار یعنی حفظ منابع آبی، صدور اجازه بهرهبرداری و نظارت بر بهرهبرداری از منابع آبی در حوضههای آبریز کشور است.
دکتر عطااله کاویان، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری گفت: با توجه به وجود خشکسالی و بروز سیلابها و روانابها در کشور، ضرورت آبخیزداری و آبخوانداری به عنوان بهترین و علمیترین روش مدیریت پایدار منابع آب بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد.
نماینده لرستان در شورایعالی استانها گفت: نیمهکارهگذاشتن سدهای مختلف در شهرستانهای استان باعث بهوجودآمدن اینهمه خسارت و ویرانی شد. اگر سدهای نیمهکاره استان ساخته شده بودند امروز شاهد این حجم عظیم خسارات جانی و مالی در لرستان و خوزستان نبودیم.
رییس گروه بهرهبرداری از سدهای کشور گفت: در حال حاضر اکثر سدهای غرب کشور در وضعیت پرشدگی قرار دارند که تمهیداتی را برای آنها در نظر گرفتهایم اما باید اعلام کرد که وضعیت تمام سدهای پایدار است و هیچ مشکلی در سدهای غرب کشور نداریم.
باید بررسی شود که چرا حجم عظیمی از گل و لای در پشت سدها انباشت می شود؟ چرا که پوشش گیاهی را در بخش بالادستی سدها از بین بردهایم و به قوانین موجود در این زمینه که هم در بخش حفظ مرتع وجود دارد و هم در بخش طرحهای آبخیزداری، طی سالهای متمادی توجهی نکردهایم. تجاوز به حریم رودخانهها، رفتار طبیعی رودها را متأثر کرده است. به طور نمونه حدود ۱۵۰ متر ...
امیر آقاکوچک، استاد دانشکده عمران و محیط زیست دانشکده علوم زمین دانشگاه کالیفرنیا در ارواین، گفت: این سیل توسط سامانهای بسیار پر قدرت ایجاد شد که بارندگی شدید آن از حدود یک هفته قبل قابل پیشبینی بود. حداقل مدل جیافاس آمریکا بارندگی بالاتر از ۱۰۰ میلیمتر در روز را در برخی نقاط از یک هفته قبل نشان میداد. من و سایر همکارانم پیشبینیها را از یک ...
ناصر کرمی، اقلیمشناس، اخبار منتشر شده در شبکههای اجتماعی مبنی بر زیر آب رفتن خوزستان و فرو ریختن سد کرخه طی روزهای آینده را دروغ محض دانست و گفت: به نظر میرسد برخی اتاق فکر درست کردهاند که به نفع تفکر خاصی دروغ جعل کنند و برای این دروغها از ادبیات تخصصی و روزنامهنگاران حرفهای بهره میگیرند تا علیه مخالفان پروژههای خاصی خبر تنظیم کنند و منافع ...
مدیریت حوزه آبخیز به عنوان یکی از اقدامات تلفیقی در کنترل سیلاب مطرح است که با بهره گیری از روش های بیولوژیکی و مکانیکی نقش موثری در تغییر رفتار سیلاب در پایین دست و مناطق خطرپذیر دارد.
سیل، جزو بلایای طبیعی به حساب می آید و واضح است که بلایای طبیعی خسارات فراوانی را برجای می گذارند. در سیل اخیر ایران، بسیاری از هموطنانمان خانه و کاشانه خود را از دست دادند. بسیاری از جنگلها و مراتع از بین رفت و به بسیاری از زیرساختها خسارات فراوانی وارد آمد.
ابزارهای مدیریت سیلاب چند مورد است که از آن جمله، عملیات آبخیزداری در حوضههای آبخیز سدها است. تهدید سیلاب، ناشی از عمق و سرعت جریان سیلابی است. بارندگی را نمیتوان کنترل کرد، اما با حفاظت از پوشش گیاهی، رعایت حریم مسیلهای منتهی به رودخانه و لایروبی منظم آنها، ایجاد سدهای گابیونی و یا به عبارتی دیگر عملیات آبخیزداری، میتوان عمق و سرعت جریان سیلابی ...
به باور محققان آبهای ناشی از سیل، سرمایههای کشور هستند و اگر میتوانستیم آنها را به نواحی دارای پتانسیل ذخیره سیل هدایت کنیم، می توانستیم تا حد زیادی منابع آب را مدیریت کنیم تا در زمان کم آبی در پی چارهاندیشی برای تامین آب شرب نباشیم؛ اما در سیل اخیر این آبها به سمت دریا هدایت شدند. همچنین،گیتی خزاعی، پژوهشگر جامعه شناسی تغییر اقلیم گفت: سیل ...
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: سیل اخیر تلنگری برای مدیریت یکپارچه منطقه ای و شهری است. همچنین، استاندار مازندران گفت: ۵۰۰ ساختمان حریم و بستر رودخانه در سوادکوه در معرض تهدید است و باید نسبت به انتقال آن اقدام کرد.
پس از سیل اخیر در ایران که بسیاری از مناطق کشور را به زیر آب برد بسیاری از زیرساختها در ایران از جمله راههای مواصلاتی کشور به زیر آب رفت و خسارات فراوانی را وارد نمود. تمام ارکان کشوراعم از دولت، نیروهای امداد و نجات، ارتش و سپاه به صورت هماهنگ و یکدل کمک به سیل زدگان و رفع دغدغه های مردم را در دستور کار قرار داده و آستین همت بالا زده اند تا به بهترین ...
وزیر نیرو گفت: بر اساس پیشبینیهایی که با هماهنگی هواشناسی انجام شد، آخرین برآوردها حاکی است که طی چند روز آتی (یازدهم تا شانزدهم فروردین ماه) در اثر بارشهایی که خواهیم داشت، حدود سه میلیارد متر مکعب وارد مخازن سدهای خوزستان میشود.
وزیر نیرو گفت:استان خوزستان دارای ۱۰ سد بزرگ است و استان با اهمیتی است و ظرفیتی نزدیک به ۲۳.۵ میلیارد متر مکعب دارد، یعنی حدود نیمی از مخازن سدهای کشور در این استان است و نقش بسیار مهمی در کنترل سیلاب دارند در عین حال که تولید برق، مصارف شرب، کشاورزی، صنعت و همچنین حقابههای زیست محیطی را از طریق همین مخازن و مدیریت آنها تامین میکنیم.
۱۴ مارچ روز جهانی حفاظت از رودخانه هاست. رودخانه ها به دلیل سدسازی ها، ریختن زباله درون آن و ساخت و ساز در حریم آنها در معرض نابودی هستند. بسیاری از آنها، از بین رفته یا خشک شده اند و آبزیان آنها در حال نابودی هستند.
حجم آب ورودی به مخازن سدهای حوضه کارون بزرگ، کرخه و مارون از ابتدای سال آبی ۹۸-۹۷ تاکنون ۱۵ میلیارد و ۲۵۸ میلیون متر مکعب بوده که نسبت به سال آبی گذشته ۴۴۵ درصد افزایش داشته است.